Barer

Akevittbaren Kongla bar

Velkommen til den lille baren med det STORE utvalget. Du kan velge mellom mer enn 100 akevitter!

Vi påstår uten blygsel at Østerdalen Hotell har en av landets best utstyrte akevittbarer, Kongla Bar. Riktignok ligger Østerdalen hotell på en furumo, men baren har fått navnet sitt etter ei lampe designet av den berømte danske designeren Poul Henningsen i 1958. Konglelampa har i mange år ligget nedstøvet og glemt i kjelleren på hotellet, men er nå kommet til heder og verdighet igjen i akevittbaren. I Kongla Bar er det mer enn 70 ulike norske akevitter å velge mellom. Hjertet i baren er uten tvil de fatmodnede Arcus-akevittene, for øyeblikket fører vi nærmere 30 forskjellige, men du kan også velge blant et godt utvalg av andre regional- og spesialakevitter, vesentlig fra Puntervold Agder brenneri. Er du nysgjerrig på hva våre naboer har å by på av Livets vann kan vi friste med et knippe utenlandske også, og er du feinschmecker og akevittentusiast finner du noen sjeldne og/eller utgåtte kvalitetsmerker i tillegg. Det koster, men er det akkurat denne du ikke har smakt er det verd prisen!

Og som om ikke det er nok, bemannes gjerne baren av en av Norges største akevittentusiaster, Gotmar Rustad. Han har vært sjefsformidler på Løiten Brænderi siden i 1993, og er nok best kjent for sin medvirkning i enmannsforestillingen En Akevisitt, som han har framført over 2500 ganger (og han har ingen intensjoner om å gi seg), men Gotmar er også en glimrende foredragsholder, og farter land og strand rundt og underholder om og med akevitt som tema. Så er han da også æresmedlem i Norske Akevitters Venner, og en utrettelig forkjemper for bruk av norsk akevitt i alle tenkelige og utenkelige situasjoner! Gotmar deler mer enn gjerne sine kunnskaper og sin humor med deg bak bardisken, og han kan svare på det meste du måtte ønske å vite om vårt nasjonalbrennevin og dets historie. Vil du være sikker på at Gotmar bemanner baren bør du melde fra på forhånd, han er en opptatt mann.

Du kan selvsagt også bestille Gotmar til et eget akevittforedrag (vi kaller det gjerne akevitt-standup!) for selskapet, gruppa eller konferansen din – med eller uten smaksprøver. Det er vanskelig finne en mer perfekt avslutning på en slitsom dag i konferansesalen, eller en morsommere og mer velsmakende oppkjøring til middagen!

Hotellets tradisjonelle bar

Ligger i tilknytning til restauranten, og holdes åpen ved arrangementer.
Østerdalen hotell har selvsagt alle rettigheter.

BELIGGENHET

Østerdalen Hotell ligger 4 km nord for Rena tettsted i Åmot kommune, bare 3 mil nord for Elverum.

Les mer...

OM HOTELLET

Velkommen Østerdalen Hotell! Vi er et barne- og familievennlig hotell i Østerdalens skoger!

Les mer...

TILBUD

På Østerdalen hotell har en rekke tilbud til deg som hotellgjest. Her finner du en oversikt over disse.

Les mer...